Menu

Ne zapamcen zlocin u Srbiju

Mesec dana planirao akciju :Tinejđžer imao spisak meta i skicu škole – sam se prijavio policiji i išetao ležerno iz škole.
Kako je na konferenciji za medije saopštio Veselin Milić, načelnik policijske uprave za Grad Beograd, policiju je posle nastvanika koji su prijavili pucnjavu, pozvalo N.N. lice i predstavilo se kao Kosta Kecmanović, nakon čega je utvrđeno da je on pucao.

Kako je naveo, ubijeno je sedam dečaka, jedna devojčica i radnik obezbeđenja.
„Povređena su 4 dečaka i 4 devojčice. Povređena lica su zbrinuta u Tiršovoj, ukazuje se lekarska pomoć. 25 godina radim, bio sam na hiljade uviđaja i zločina, a ovo je u srpskom društvu nezapamćeno. Pitanje je za ceo sistem, šta treba da unapredimo i preduzmemo. Dete je odmah lišeno slobode, na licu mesta je pronađeno oružje. Ovo su samo realne činjenice koje pokazuju činjenično stanje…“, izjavio je Milić da je sve planirano mesec dana.

Prema saznanjima, motiv nije utvrđen, ali je mesec dana pripremao zločin.
„Prvi čas je imalo njegovo odeljenje, i učionica istorije bila je najbliža. Pištolje je uzeo od oca, poneo je 4 molotovljeva koktela. Upucao je dežurnu učenicu, i dve devojčice pored. Zatim je nastavio ka učionice, gde je zamenio okvir, i odmah sa vrata pucao ka učionici. Onda je izaša u dvorište, gde je pozvao policiju“, objasnio je načelnik.
Dečak je sam radio na skici, koja je nađena na njegovom stolu, sam je planirao mete, i kako će da izvrši zločin.

„Išao je po broju 1, 4, 2, 5, i 6“, dodao je Milić.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je ranije danas saopštilo da Kosta K. (14), koji je hicima iz pištolja danas usmrtio devet osoba u školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru ne podleže krivičnoj odgovornosti. Advokatica osumnjičenog dečaka Irina Borović potvrdila je ovu informaciju, ali i otkriva od čega zavisi dalji tok slučaja.

  • Sada bi trebalo da se urade toksikološke analize na VMA, nakon čega će sa njim obaviti razgovor predstavnik Centra za socijalni rad. Nakon toga, sa njim će razgovore obaviti i psiholog i psihijatar i od toga će zavise naredni koraci – kaže Irina Borović.
    Ona dodaje da je ocu dečaka određeno zadržavanje do 48 sati, te da će on biti saslušan u petak. Tada će se odlučivati i o tome da li će mu biti određen pritvor ili će biti pušten na slobodu.

Categories:   Vesti

Comments