Menu

Stigle cetvorke u Srbiji

Jedna majka iz Beograda je, kako se navodi, prvi put u istoriji Srbije prirodnim putem rodila četvorke, i zamolila je ljude za pomoć u pelenama i hrani za bebe. 
Marija i Djordje Gacesa imaju cerku 2 ipo godine a sada su dobili i jos cetri cerke. Nek su one zive i zdrave. Neko ne moze da dobije decu, znaci od Boga dar. Zato treba podrzati i pomoci ako ne finansiski i materijalno onda bar moralno.
Bilo bi lepo da se novac odredjenih manifestacija preusmeri u natalitet srbije.
Oni koji je osudjuju njima nek ide na dusu, deca su dar. I zanima me jos jedno da li treba da rade ovakve osobe na mestima doktora koje indirektno govore da je ako nema para tebala da se ocisti.
Zena koja je izazvala bes javnosti, je zapravo doktorka u Kliničkom centru Srbije, a ljude su razbesneli njeni neumesni komentari na objavu.
Petorke iz neasistirane trudnoće? Petorke iz neasistiranih trudnoća su retke, u asistitiranim se ne savetuju iz sijaseta opravdanih medicinskih razloga. Ali, kako god da su stigle na ovaj svet, nisu bile ‘iznenadjenje’ sigurno, jer nema žene koja makar jednom nije otišla na ultrazvučni pregled tokom trudnoće. Prema tome, zašto je ovo sad vežba iz ‘socijalne solidarnosti’, ako je bila svesna odluka roditelja?“, počela je doktorka, a kada su ljudi krenuli da joj besno odgovaraju, napisala je: „Silno se potresem, kad ovako nešto dođe od jednog pretećeg pobačaja kog nije trebalo spasavati, jer ga posle nije imao ko ni vaspitati.“
Kako se vest proširila i na društvenu mrežu Tviter, vidi se da je ljude najviše razljutilo to što je doktorka kardiologije između redova rekla da je „žena trebalo da abortira“, ako nije imala novac da izdržava decu.
„Država je postavila demografski problem kao jedan od svojih prioriteta. Finansijska podrška se odnosi na četvoro dece, kada je u pitanju porodica Gaćeša, mi smatramo, u skladu sa stručnim stavovima, da je četiri poželjan broj dece. Ove devojčice treba da dobiju posebnu pomoć, kao i cela porodica“, kaže Slavica Đukić Dejanović. 

Categories:   Vesti

Comments