Menu

Vodolija – horoskopski znak

Vodenjak ili Vodolija (lat. Aquarius) je jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od 21.1. do 20.2 su rođene u znaku vodenjaka.

Vladajući planet – Uran, Saturn
Element – Zrak
Boja – Tirkizna, plava
Dragi kamen – Akvamarin
Metal – Titan, olovo, aluminij
Cvijet – Orhideja, zanovijet
Životinja – Velike ptice
Voli – Druženje, timski rad
Suprotan znak – Lav
Kuca – Jedanaest
Osetljivi delovi tela – Zglobovi,cirkularni sistem

VODOLIJA – LICNOST I KARAKTER

Vodolija je vazdušni znak i kao takva koristi svoj um u svakoj prilici. Ako ne postoji mentalna stimulacija, njoj je dosadno i nedostaje joj motivacije da postigne najbolji rezultat. Vodolija je simbol čuvara vode, vode koja leči ljude, biljke i životinje i osigurava da se život nastavlja. Zato Vodolije teže da osete udeo u životnom ciklusu i u stanju su da urade bilo šta da bi se on održao.
Problematični delovi tela za Vodoliju su zglobovi i cirkulacija. Za dobro zdravlje, najbolje bi bilo da redovno obavljaju preglede ovih organa.
Najveći problem za Vodoliju predstavlja osećaj da je ograničena ili sputana. Zbog želje za slobodom i jednakosti za sve, uvek će težiti da osigura slobodu govora i kretanja kako joj odgovara. Vodolija ima reputaciju hladne i bezosećajne osobe, ali to je samo njen odbrambeni mehanizam protiv prerane bliskosti. Naučiti da veruju drugima i izražavanje emocija na zdrav način su dve veštine koje stiču rastom i razvojem tokom vremena.

VODOLIJA – LJUBAV I SEX

Potrebno mu je puno slobode i prostora. Vodenjakov partner treba biti uvijek spreman na kompromise. Teško nalazi osobu koja ga može potpuno zadovoljiti i prihvatiti njegove potrebe. No, kada voli, on voli u potpunosti i predaje se osobi koja vraća u istoj mjeri.

VODOLIJA – PRIJATELJI I PORODICA

Vodoliji je potreban posao koji će ohrabrivati njeno nezavisno razmišljanje i u kojem će se ceniti njena genijalna inventivnost. Šta god radila, treba joj puno slobode. Iako nikad ne beži od ličnih odgovornosti, najbolje joj odgovara grupni rad. Novac nije najvažnija stvar u izboru karijere – ponekad je zapravo malo odsutna kada je u pitanju svakodnevni posao. Zanimanja za Vodoliju su: fotograf, inženjer, kompjuteri, režiser, glumac, balerina, pronalazač, istraživač, fizičar, antikvar, novinar, okultista…

VODOLIJA – KARIJERA I NOVAC

Kada je u pitanju novac, ovaj znak zaista ima talenat da održi balans između trošenja i uštede novca. Kada izađu u kupovinu, ekstravagantne, sjajne stvari sa šljokicama će im prvo zapasti za oko iako su im kuće obično uređene sa puno stila i ukusa. Nije neuobičajeno videti vodoliju obučenu u smela odela jarkih boja. Većina osoba rođenih u znaku vodolije su dobro prilagođene svom osećaju za stil i ne plaše se da ga pokažu.
Poslovi glume, pisanja, nastave, fotografije ili pilota im veoma odgovaraju. Najbolje okruženje je ono koje im daje slobodu da rešavaju problem bez striktnih smernica. Vodolija je nekonvencionalan tip i ukoliko dobije priliku da iskaže svoj talenat, može postići zavidan uspeh.

Categories:   Razno

Comments