Menu

Vaga – horoskopski znak

Vaga (lat. Libra) (♎️) je jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od 23.9. do 22.10.Najbolje i najpametnije osobe rođene su u znaku vage.

Vladajući planet – Venera
Element – Zrak
Boja – Ružičasta
Dragi kamen – Safir
Metal – Bakar, bronza
Cvijet – Hortenzija
Životinja – Gušteri
Voli – Eleganciju, ukrase
Suprotan znak – Ovan
Kuca – Sedma
Osetljivi delovi tela – Bubrezi

VAGA – LICNOST I KARAKTER

Vladajuća planeta Vage je ljubitelj lepih stvari – Venera, pa je kvalitet uvek važniji od kvantiteta za osobe u ovom znaku. Okružene su umetnošću, muzikom i prelepim mestima kako bi mogle da dostignu svoj puni potencijal. Pošto su po prirodi kooperativne, vrlo često rade sa drugima na kreativnim projektima.
Vage vole ljude, ali mrze veliku gužvu, posreduju između ljudi, ublažavajući njihove sukobe, a i same uživaju u njihovoj raspravi. Izuzetno su inteligentne, ali istovremeno i naivne, rijetko trče ili žure. Vaga najprije ide gore, pa onda dolje, teže harmoniji, ali većina prijatelja Vage ima osjećaj da poznaje dvije osobe. 

VAGA – LJUBAV I SEX

Ljubav je za Vagu najvažnija, ne može živjeti sama. Vaga ima snažnu potrebu voljeti i biti voljena. Često se zaljubljuje u ljubav, a ne u osobu. Vage su vrlo pažljive i vole jarca.

VAGA – PRIJATELJI I PORODICA

Zabavan i uvek voljan da pomogne, vaga je odličan prijatelj. Bez obzira na to što su skloni kašnjenju i neodlučni, kada jednom krenu, krenuli su. Ovaj fleksibilan znak voli da provodi vreme sa prijateljima i porodicom i neće oklevati kada treba da organizuje druženje. Ljudi su prirodno priklonjeni društvenoj i ljubaznoj vagi. Znaju da naprave harmonično okruženje u kome zaista uživaju. Kada su u pitanju izazovi, rođeni u ovom znaku umeju da vide rešenja u nesporazumima što ih čini odličnim za rešavanje problema. Prijatan za druženje, sklon je da bude zauzet porodicom i prijateljima.

VAGA – KARIJERA I NOVAC

Poslovi koji podrazumevaju pravdu kao što su policajac, advokat ili sudija su odličan izbor za vagu. Veoma uspešni mogu da budu i u obavljanju posla diplomate, službenika, unutrašnjeg uređenja, kompozitora i modnog dizajnera. Rad u grupi ne predstavlja problem za vage, u sustini što više to bolje. Jak osećaj za diplomatiju pomoći će im u obavljanju gotovo svih poslova.
Ako idete u šoping sa vagom najbolje je da isplanirate dodatno vreme. Takođe, kada je reč o kupovini može biti veoma neodlučan. Baratanje novcem za vage je vrlo jednostavno. Veoma su talentovani u balansiranju između štednje i potrošnje novca. Njihova ljubav prema modi i garderobi držaće ih prilično često u blizini prodavnica. Jedna od omiljenih razonoda za vagu je kupovina za njemu posebne osobe.

Categories:   Razno

Comments