Menu

Skorpija – horoskopski znak

Škorpion ili Škorpija (lat. Scorpio) je jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od 24.10. do 21.11. su rođene u znaku škorpiona.

Vladajući planet – Mars, Pluton
Element – Voda
Godišnje doba: sredina jeseni
Boja – jarke, a stroge; tamnocrvena, crna, smeđa, boja trule višnje, crna, tamnozelena, srebrnosiva, tamnoljubičasta
Sretni brojevi – 2, 3, 9, 14, 15
Sretni dani – ponedjeljak, utorak i četvrtak
Povoljni mjeseci – siječanj-za početak novih aktivnosti, ožujak-za ljubavne poduhvate, svibanj-za putovanja, srpanj- za zabavu i godišnji odmor, rujan-za rješavanje obiteljskih problema.
Dragi kamen – Opal
Kovine – Olovo, željezo, crveno zlato
Cvijet – Pelargonija
Drvo – glog, bor, božikovina
Životinja – Kukci, kućne životinje
Zemlje i gradovi: tip naroda Židov, Alžir, Judeja, Sirija, Norveška, Japan, Katalonija, Valencija, Dover, Liverpool, Frankfurt, Mesina
Voli – Seks, borbe, rizik, tajne, magiju
Suprotni znak – Bik
Kuca – Osma
Osetljivi delovi tela – Reproduktivni organi

SKORPIJA – LICNOST I KARAKTER

Pluton je planeta transformacija i promena i vladar ovog znaka. Kako se ova planeta sporo kreće otud škorpije karakteriše smireno i „cool“ ponašanje, a prepoznaćete ih po odlučnoj i mistreioznoj pojavi. Ljudi često kažu da su Škorpije žestoke, verovatno zato što dobro razumeju pravila univerzuma. Neke škorpije mogu izgledati starije nego što zapravo jesu, tokom čitavog života. Odlični su lideri jer su veoma posvećeni onome što rade. U njihovoj prirodi je da stvore širok spektar promena svojim poletnim i probojnim idejama.
Škorpion, simbol nepomičnosti, pod povoljnim utjecajem planete Marsa dobija posebne vrline koncentracije i pronicljivosti. Najizrazitija osobina Škorpiona je suzdržanost, koja čini osobe rođene u ovom znaku pomalo tajanstvenima. Ova osoba ne dopušta nikad da se prodre u njene najintimnije i najskrivenije sfere i uspješno krije od drugih svoje slabe točke. Ono što im u mnogim slučajevima daje prednost je duboka i snažna intuicija koja im omogućuje lako razlučivanje istine od laži i razdvajanje zla i dobra. Pokretljiva i dinamična, često je u sukobu sa samom sobom i sa drugima. Izuzetno je osjetljiva na simpatije i antipatije drugih tako da se može s istom lakoćom pokazati ljubaznom i susretljivom kao i hladnom i bezobzirnom. Zato ne bi trebalo dozvoliti da ove osobe pretrpe neku nepravdu ili da nepravdu pretrpi netko drugi u njihovom prisustvu: one to teško zaboravljaju i nesposobne da ignoriraju događaje i činjenice, nikad ne odustaju od borbe i ne priznaju poraze.

SKORPIJA – LJUBAV I SEX

Škorpija je najsenzualniji znak zodijaka. Neverovatno strastvena, intimnost shvata veoma ozbiljno. Osobine koje traži u svakom partner su inteligencija i poštenje. Veći deo predigre se događa izvan spavaće sobe, u obliku razgovora I posmatranja. Kada se jednom zaljube, posvećeni su i odani do kraja. Ipak u vezu ulaze veoma oprezno, ponekad je potrebno dosta vremena da prođe kako bi se izgradilo poverenje i poštovanje partnera.

SKORPIJA – PRIJATELJI I PORODICA

Iskrenost i pravičnost su osobine prijatelja škorpije. Ponekad je potrebno više vremena da se formiraju okviri saradnje, ali kada se to desi škorpija će ostati posvećena I lojalna. Dovitljiv i intelektualan bolje će se osećati u društvu duhovitih i lagodnih osoba. Puni su iznenadjenja, pripadnici ovog znaka daće Vam sve što treba, ali ako ih jednom izneverite nema povratka. Duboko osećajni, kada ih nešto boli, prosto je nemoguće učiniti da bude bolje. Posvećenost porodici je jaka i dosledna za ovaj znak. Izuzetno su korisni u upravljanju poslovima I odlični advokati kada je potrebno.

SKORPIJA – KARIJERA I NOVAC

Škorpionima ne odgovaraju mehanički i monotoni poslovi. Vrlo su ambiciozni u ostvarenju svog cilja i imaju neizmjernu radnu energiju. Rođeni su organizatori i dobri rukovodioci. Ako neki posao traži jaku volju i spremnost za velike rizike, može slobodno biti poveren ljudima rodenim u ovom znaku.

Categories:   Razno

Comments