Menu

Riba – horoskopski znak

Ribe (lat. Pisces) su jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od 20.2. do 20.3. rođene su u znaku riba.
Vladajući planet – Neptun, Jupiter

Element – Voda
Boja – Ljubičasta, srebrna
Dragi kamen – Hematit
Metal – Titan, kositar, bronca
Cvijet – Lopoč
Životinja – Ribe
Suprotni znak – Devica
Kuca – Dvanaest
Osetljivi delovi tela – Stopala, imuni sistem

RIBE – LICNOST I KARAKTER

Vladajuća planeta riba je Neptun koji upravlja snovima, psihom, metafizikom i kreativnošću. Zato su ribe intuitivnije i poseduju umetničke talente. Kako je Neptun povezan sa muzikom, ribe otkrivaju muzičke sklonosti u najranijim fazama života, ili ih usmeravaju ka poeziji.
Kako je riba simbol nekih religija i kako je povezana sa životnim ciklusom kao evolutivna osnova za razvoj kičmenjaka i ljudi. Ribe intuitivno imaju razumevanja za životne cikluse pa samim tim ostvaruju najbolju emotivnu vezu sa ostalim bićima.
Probelmatične telesne oblasti za ribu su stopala i imuni sistem. Potrebno je stalno štititi stopala da ne bi došlo do težih povreda, a kako je imuni sistem neizmerno važan kao štit od svih bolesti, ne treba posebno isticati koliko je važno, naročito za Ribe da se pozabave svojim imunitetom.

RIBE – LJUBAV I SEX

Duboko u ribama kuca srce nepopravljivog romantika. Odane, nežne i bezuslovno darežljive, ribe gaje duboke emocije. Oni su strastveni ljubavnici koji imaju potrebu da osete stvarnu povezanost sa svojim partnerom. Kratkotrajne veze i avanture nisu svojstvene za ovaj znak. U vezi oni su slepo verni i zaljubljeni do ušiju. Oni vole da poklanjaju i da učine svom partneru da se oseća vrlo vrednim. Nista nije previše dobro kad je u pitanju ljubav za ribe.

RIBE – PRIJATELJI I PORODICA

Nežne ribe mogu biti najbolji prijatelji koji mogu postojati. U stvari, oni vrlo često stavljaju potrebe svojih prijatelja ispred svojih potreba. Oni su privrženi, posvećeni, saosećajni, nijedan problem za njih nije prevelik. Bilo da iskrsne mali ili veliki problem u porodici ili među prijateljima, oni će dati sve od sebe da se to reši. Duboko intuitivne, ribe mogu da predosete da nešto nije u redu i pre nego što to izađe na videlo.

RIBE – KARIJERA I NOVAC

Intuitivne i često sanjalice, ribe se najbolje osećaju na poziciji gde će njihove kreativne sposobnosti doći do izražaja, još bolje ukoliko je to u humanitarne svrhe. Zanimanja koja pristaju ribama su: advokat, arhitekta, veterinar, muzičar, socijalni radnik i dizajner igrica. Ključna fraza za ovaj znak je „Ja verujem“. Vrlo važno za ribe je da budu istrajne u svojim nastojanjima.
Inspirisani potrebom da naprave promene u životima drugih, oni su spremni da pomognu čak i da idu izvan granica. Ovaj znak kao osećajan, duboko saosećajan, vredan, posvećen i pouzdan ume da dođe do srži stvari. Mogu biti odlični u rešavanju problema.
Što se novca tiče, ribe mu obično ne pridaju nikakav značaj. One su obično više zaokupljene svojim snovima i ciljevima nego novcem. Ipak, za sve je potreban novac, tako da će se ribe potruditi da ga bude dovoljno za ostvarivanje njihovih ciljeva i snova. U ovoj oblasti mogu biti dve strane riba, s jedne strane će trošiti i trošiti, a sa druge će postati škrti. Na kraju, ipak će uvek biti dovoljno novca za normalan život.

Categories:   Razno

Comments