Menu

Rak – horoskopski znak

Rak ♋ (lat. Cancer) je jedan od dvanaest astroloških znakova. Osobe sa ovim astrološkim znakom su rođene u periodu od 22. juna do 23. jula. Ovaj znak pripada skupini vodenih astroloških znakova.[1]

Vladajuće nebesko telo ovog znaka je Mesec
Element – voda
Boja – srebrnosiva
Dragi kamen – Biser, Oniks
Metali – Srebro Selen
Cvet – Medveđa šapa
Životinje – sve životinje sa ljušturom
Voli – porodicu, kuću i književnost
Polaritet – negativa
Suprotan znak – Jarac
Kuca – Cetvrta
Osetljivi delovi tela – stomak, grudi

RAK – LICNOST I KARAKTER

Duboko intuitivan i sentimentalan, Rak može biti jedan od najpoželjnijih znakova zodijaka za upoznavanje. Emocije Raka su izuzetno jake , a kada je reč o porodici ili kući, ništa im nije važnije. Saosećajan i empatičan, Rak je veoma privržen ljudima koji ga okružuju. Za osobe rođene u znaku Raka odanost je ključna reč.
Za Raka, porodica i kuća su ključ. Vodeni znak, kao Škorpija i Ribe , upravlja prvo osećanjima i potrebno mu je da se oseća sigurno pre nego vas pusti blizu, kako bi izrazio svoja najdublja osećanja. Često su to empatični ljudi, sposobni da se oseća sigurno pre nego vas pusti blizu, kako bi izrazio svoja najdublja osećanja. Često su to empatični ljudi, sposobni da saosećaju sa vašim bolom ili patnjom.
Za rakove je karakteristično kretanje na sve strane. Ovi ljudi su u stanju da izokola iznose svoj problem, pre nego pređu na stvar, što ih čini teške za spoznati. Zahteva se dodatna pažnja dok iznose priču na svoj način. Važno je ne prekidati ih, jer postoji mogućnost da se u svoj oklop uvuku zauvek. Ukoliko žele da ostanu sigurni i zdravi tokom života, trebalo bi da se više pozabave organima u predelu stomaka i grudi. Problemi sa varenjem se često javljaju u starosti.
Problem nastaje kada je rak suviše osetljiv, za svoje dobro, ili pokušava da preuzme sve probleme ovog sveta. Umerena saosećajnost je jedna stvar, ali biti toliko odan nekoj osobi da gubiš sebe, nije zdravo. Težiti nekoj sredini i ravnoteži u svim stvarima pomoćiće mu da dostigne najbolje rezultate za sebe i za ljude kojima želi da pomogne. Pored vode se osećaju najudobnije i to im pomaže da prodru u prošlost da se ne bi nepotrebno vezivali.

RAK – LJUBAV I SEX

Znači, Rak od svog partnera očekuje potpunu privrženost, beskrajnu pažnju, razumevanje, kao i emotivnu ili materijalnu sigurnost. Rakovi u dubini duše prepoznaju prave emocije i osećaju iskrenost ili dobru nameru. Vaš prolazak kroz pravu kapiju ne znači ništa, jer vas oni neće pustiti dalje ako u vama ne osećaju iskrenost ili dobru nameru. Uživa u tome da bude pažen i mažen. Rak zaista poseduje neverovatnu sposobnost i ume da sačuva svoju ljubavnu ili bračnu vezu.

RAK – PRIJATELJI I PORODICA

Tradicionalni i puni majčinske ljubavi, Rakovi su odlični roditelji. U stvari svi aspekti porodice su za ovaj znak na prvom mestu. To se može videti u njihovim domovima i posvećenosti dužnostima u kući. Prirodni Rakovi su često spremni da pređu preko sukoba ličnosti kada je u pitanju porodica. Šta god da treba za porodicu, Rak će uvek biti na raspolaganju, gde god se u tom trenutku nalazili. 
Kada je u pitanju prijateljstvo osoba rođena u znaku raka je veoma korisna. Gotovo uvek su spremni da pruže ruku prijateljstva, naravno ukoliko se to ne kosi sa porodičnim obavezama. Vrlo poštuju prijatelje i često su vrlo slični.Osobe koje uživaju u kućnom druženju će im biti na vrhu liste prijatelja.Njihova intuitivna priroda gde je važnije srce od glave čini ih vrlo saosećajnim, ali isto tako zbog toga ih je ponekad teško razumeti. Vreme je lek za to.

RAK – KARIJERA I NOVAC

Rak može biti jako uporan skoro koliko i osetljliv. Kada neki posao treba da bude urađen, zavrnu rukave i vrlo uspešno ga završe
Kako bezbednost tako je i novac od velikog značaja za jednog raka. Zarađivanje novca im ide veoma lako, isto kao i njegovo trošenje. Rak nije veliki rasipnik novca, u stvari je daleko skloniji investiranju i gledanju kako raste iz dana u dan. Mnogi rakovi gledaju novac kao statusni simbol, zato im je puno novca na bankovnom računu vrlo bitna stvar. Rak je veoma snalažljiv i veoma dobro upravlja svojim vremenom i novcem.

Categories:   Razno

Comments