Menu

Ovan – horoskopski znak

Ovan (lat. Aries) je jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od 20.3. do 20.4. su rođene u znaku Ovna.

Vladajući planet : Mars, Pluton
Element : vatra
Boja : Crvena
Dragi kamen : Dijamant
Metal : željezo, čelik
Cvijet : Čičak
Životinja : Ovan
Ne voli : Površnost, prodike, ustupke
Suprotan znak :Vaga
Kuca : Prva
Osetljivi delovi tela :Glava

OVAN : LICNOST KARAKTER

Ovan je vatreni znak, kao lav i strelac. To znači da je u njihovoj prirodi da preduzimaju akcije, ponekad i pre nego što o tome dobro razmisle. Njihov vatreni vladar utiče na njihove odlične organizacione sposobnosti, pa ćete retko sresti ovna koji ne voli da završava više stvari odjednom, često i pre pauze za ručak! Izazovi se uvećavaju kada su nestrpljivi, agresivni i iskaljuju bes na drugima. Zbog toga, ovnovi bi mogli da se pozabave nekim tehnikama za smanjenje stresa,a za njih bi to bilo vrlo korisno.
Kako ovaj znak poseduje mladalačku snagu i energiju, bez obzira na godine, verovatno će izvršavati zadatke u rekordnom vremenu. Usklađivanjem sa samim sobom mogli bi postići najbolje rezultate.

OVAN : LJUBAV I SEX

Osobe rođene u znaku ovna su izuzetno strastvene i obožavaju avanturu. Kada vatra gori, ona zaista gori.

OVAN : PRIJATELJI I PORODICA

Ovan je stalno u pokretu tako da je aktivnost ključna reč za ovaj znak. Kada je reč o prijateljima, što je više različitih prijatelja tim bolje. Potreban je niz različitih ličnosti kako bi ovan zatvorio svoj krug prijatelja. S obzirom na to da osobe rođene u ovom znaku lako stupaju u komunikaciju, oni u toku života ostvare neverovatan broj veza i poznanstava. Ipak dugoročni i pravi prijatelji su nešto sasvim drugačije. Samo oni koji su isto toliko energični i koji su skloni da idu na duže staze mogu da ih prate.

OVAN – KARIJERA I NOVAC

Međutim, kada je o poslu reč ovan vlada glavom i u njegovoj je prirodi da zaštiti misli kao fizičku sigurnost, više nego drugi znaci.
Kada je suočen sa izazovom, ovan će brzo proceniti situaciju i doći do rešenja. Konkurencija mu ne smeta, samo ga podstiče da sija još sjajnije. Ovnovi zaista koračaju kroz život po svojim planovima i uvek će im to biti primarna stvar. Najbolju karijeru mogu da ostvare kao agenti prodaje, trgovci, menadžeri, dirigenti i vlasnici preduzeća.

Iako je mudar da štedi za crne dane, to baš i nije čest slučaj. Razlog za to je što uživa u trošenju novca na kupovinu, kockanje i trgovinu. Živi u realnom vremenu i nije fokusiran na budućnost, njegova filozofija je da treba živeti za trenutak. Nestašica novca za ovna je retkost, zato što voli da radi, ipak može se desiti da ga potroši u rekordnom vremenu. U jednu stvar ipak možete da budete sigurni, a to je da će uživati u svemu tome.

Categories:   Razno

Comments