Menu

Devica – horoskopski znak

Djevica (ijek.) ili devica (ek.) (lat. Virgo), jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od 23.8. do 22.9. rođene su u znaku djevice.

Vladajući planet – Merkur
Element – Zemlja
Boja – Mornarsko plava, bijela, siva
Dragi kamen – Sardoniks
Metal – Živa, aluminij, nikal
Cvijet – Cvijeće živih boja, neven, tratinčica, endivija
Životinja – Domaći ljubimci, mravi, kornjača, pas
Voli – Analizu, računanje, red, preciznost
Suprotan znak – Riba
Kuca – Sesta
Osetljivi delovi tela – Nervni sistem.

DEVICA – LICNOST I KARAKTER

Device su obično hladne osobe, pune samopoštovanja, imaju čvrst stav. Ne dozvoljavaju da im iko ruši intimu.
Njen je element zemlja. Djevica odgovara šestoj zodijakalnoj kući koja simbolizira svakodnevni život, posao, zdravlje, medicinu, domaće životinje itd. To je pasivan ženski znak, promjenjive kvalitete, melankoličnog temperamenta. Zbog svoje zajedljivosti i sterilnosti ne uživaju veliku reputaciju, traži dlaku u jajetu, kritizira sve i svašta, ograničenih je i skučenih vidika. Djevica ljubomorno čuva svoj integritet i svoje obitelji i nikoga ne pušta unutra. Narav djevice je pesimistična, podložna je destruktivnim impulsima, a detalje usavršava do najmanje sitnice.
Kada mnogo brine i suviše kritikuje ljude oko sebe stvara probleme. Ovaj znak je možda i nepravedno poznat po sitničavosti pa je važno da gaji toleranciju i nauči da traži pomoć kada je neophodno.

DEVICA – LJUBAV I SEX

Djevice često i jako vole, a rade to previše žustro, pa im se partneri brzo izmore od njihova nastojanja i uvjeravanja da su oni najbolji, najsavršeniji i najizdržljiviji partneri. Često su vrlo neugodne naravi i previše su realistične, a njihov kritički jezik jako je teško razumijeti.Djevice su vecinom zaljubljene u Vage.
Za devicu kao ljubavnika je vrlo bitno da se oseti poželjnim od strane njegovog partnera.Većinu predigre devica će uraditi izvan spavaće sobe.Taktičnost, metodičnost i velika želja da traje koliko god da je potrebno čine devicu odličnim ljubavnikom. Iako nisu skloni direktnim izjavama ljubavi, u spavaćoj sobi sigurno ćete je osetiti. Device više vole da imaju par stabilnih veza nego mnogo partnera. Životne parnere bira po tome koliko osećaju da su važni i potrebni u njihovom životu. Oni su posvećeni partneri koji s vremena na vreme vole izazove.

DEVICA – PRIJATELJI I PORODICA

Devicu kao prijatelja je izuzetno korisno imati. Odlični su u davanju saveta i zaista znaju da reše problem. Primetićete da će Vas devica podsetiti da vodite više brige o sebi, zato što je veoma usredsređena na zdravlje i zdrav život. Kada je obrok gotov oni su prvi koji će ustati i krenuti da peru sudove. Veoma posvećeni porodici, osobe rođene u znaku device prve će priskočiti u pomoć kada je potrebna pomoć i nega. Najbrižniji su prema starim i bolesnim osobama. Ipak nisu osobe koje ce Vam direktno pokazati svoja osećanja, radije će to uraditi kroz konkretna dela.

DEVICA – KARIJERA I NOVAC

Vrlo su korisne i vješte u uvjetima kada nešto treba stvoriti iz ničega, ali samo pod uvijetom kada su zainteresirane i to materijalno, nikako drugačije. U uredu su pravi birokrati, redovito nezadovoljni i to prenose na druge. Vole materijalno posjedovati, ali obično nemaju sami plan kako bi do toga došli.
Device su odlične u raspodeli i trošenju novca, generalno veoma paze na čega će ga potrošiti i uvek će nastojati što više da uštede. Unapred isplaniraju sve troškove, a kada je u pitanju kupovina nisu skloni da previše troše. Ipak često ih možete videti kako, za sebe, kupuju nešto lepo. Vole umetnost i uživaju da sa puno ukusa ukrase svoj dom.

Categories:   Razno

Comments