Menu

Blizanac – horoskopski znak

Blizanci (lat. Gemini) su jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od 21.5. do 22.6. rođene su u znaku blizanaca.
Blizanci (muski) Atraktivne osobe, izdrzljive, veste sa recima, takodje i razumne.

Blizanci (zenski) Samo budi iskrena.
Vladajući planet – Merkur
Element – Zrak
Boja – Žuta, narančasta
Dragi kamen – Ahat
Metal – Živa, platina, aluminij
Cvijet – Lale
Životinja – Lisica, leptiri
Voli – Humor, promjene, druženje
Suprotan znak – Strelac
Kuca – Treca
Osetljivi delovi tela – Ruke, ramena, pluca

BLIZANCI – LICNOST I KARAKTER

Radoznalost i inteligencija. Fleksibilan, promjenjiv i prilagodljiv temperament. Bezbrižan i neozbiljan stav često vodi ka neodgovornom ponašanju. Nedostatak koncentracije, nervoza. Sklonost da se život doživljava kao igru a ne kao življenje može dovesti do djetinjeg ponašanja u zrelim godinama. Uživljavanje u uloge i nesvjesno poistovjećivanje s drugim ljudima često je prepreka u razvoju vlastite individualnosti. Tendencija da se ponašaju onako kako misle da bi trebali, a ne onako kakvi uistinu jesu. Potreba za simpatijom i dijalogom. Otvoren, fluidan i kritički um. Izvanredne komunikacijske sposobnosti. Prevrtljivost. U ljubavi traži više igru nego emotivno vezivanje. Blizanci su često nestašni i nemirni, ali jednom kada pogreše postarat će se da se to ne ponovi. 
Znak blizanac znači da ponekad ljudi rođeni u ovom znaku imaju osećaj da im druga polovina nedostaje, pa je zauvek traže u prijateljima, mentorima ili saradnicima.
Deo tela koji je u vezi sa ovim znakom su ruke, ramena i pluća. Blizanac po svojoj prirodi mora da obrati više pažnje na ove oblasti i da se postara da ih zaštiti u ovakvoj inkarnaciji. Pluća bi trebalo da su otvorena i slobodna da bi blizanac mogao da uživa u srećnom i dugom životu.
Zato što je blizanac tako svestran i radoznao, važno je da ne preduzima više nego što može. Naravno, on želi da iskusi sve što je tamo negde, ali to ne može činiti ako je bolestan i umoran. Izazovi nastaju kada blizanac postaje dvoličan ili ne može da ostane odan jednoj ideji, uverenju ili osobi. Umesto što rasipa energiju bolje je da ostane skoncentrisan na najvažnije stvari.

BLIZANCI – LJUBAV I SEX

Zabavan i uvek spreman na intelektualni izazov, blizanac je vatreni ljubavnik. Razgovor koji prethodi ljubavnoj igri je isto toliko važan kao i sam fizički kontakt, i kada se te dve stvari spoje ništa više im ne predstavlja prepreku. Radoznao i uvek spreman na flert, blizanac će provesti puno vremena sa različitim ljubavnicima dok ne pronađe onog pravog koji može da mu parira kako intelektom tako i energijom. Blizanac treba da oseti uzbuđenje, raznovrsnost i strast kako bi bili u potpunosti zadovoljni. Kada pronađe savršenog partnera, blizanac će ga pratiti kroz ceo život.

BLIZANCI – PRIJATELJI I PORODICA

Blizanac voli da razgovara i bude shvaćen, tako da je jedan od kvaliteta koji traži u drugim ljudima dobra komunikacija. Bez jasnog toka razgovora, blizanac će vrlo brzo izgubiti interesovanje za komunikacijom. Porodica im je važna, posebno oni članovi porodice koji su im slični. Prijateljstvo sa braćom i sestrama je vrlo uobičajena stvar za blizance, a vreme provedeno sa njima veoma dragoceno. Porodične obaveze često predstavljaju izazov za blizance, ali, gotovo uvek umeju da se izbore sa tim.

BLIZANCI – KARIJERA I NOVAC

Najpogodniji posao za blizanca je onaj koji stimuliše intelekt, a “mislim” je ključna reč za ovaj znak. Blizanci su inventivni i često učeni ljudi.Važno je da posao kojim se bavi bude dinamičan i izazovan da ne bi bilo mesta dosadi.
Najpogodniji posao za blizanca je onaj koji stimuliše intelekt, a “mislim” je ključna reč za ovaj znak. Blizanci su inventivni i često učeni ljudi.Važno je da posao kojim se bavi bude dinamičan i izazovan da ne bi bilo mesta dosadi. Odlučivanje između praktičnosti i uživanja može da bude težak izbor za blizanca. Iako je za većinu blizanaca novac nužno zlo, većina njih neće provesti puno vremena u razmišljanju gde će sledeći zaraditi. Oni se ne obaziru mnogo na novac, ipak uspevaju da stvore balans. To je uglavnom zbog fleksibilnosti koju blizanac poseduje.

Categories:   Razno

Comments