Menu

Bik – horoskopski znak

Bik (lat. Taurus) je jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od 20.4. do 21.5. rođene su u znaku bika.

Vladajući planet – Venera
Element – Zemlja
Boja – ružičasta, svjetloplava, svjetolozelena
Dragi kamen – safir, smaragd, bijeli koralj, alabaster
Metal – Bakar
Cvijet- Ruža, verbena, ljiljan, lan, maslina, datulje, pinija, vanilija
Životinja-govedo, golubica, fazan, vrabac, slavuj, zec, lastavica, labud
Voli – Novac, seks
Ne sviđia mu se – iznenadne promjene, komplikacije
Suprotni znak – skorpija
Kuca – Druga
Osetljivi delovi tela – Vrat, grlo

BIK – LICNOST I KARAKTER

Osobe rođene u znaku Bika dobro znaju da upotrebe svih pet čula kako bi u potpunosti istražili svet koji ih okružuje. Bikovi su poznati po tome što vole svoju kuću, bračnog druga, decu i što su uvek požrtvovani i spremni da brane njihove interese. Kako kaže horoskop, jedan Bik takođe zna iskreno da uživa u hrani, piću, muzici, komforu, seksu i ostalim hedonističkim zadovoljstvima.Bik po samom svom nazivu ukazuje na pravu prirodu ovog znaka. Kao zemljani znak, on je opterećen svojom sigurnošću, pa samim tim i zaštitom kuće i porodice od negativnih uticaja. Oni su odlični u stvaranju novca i imaju tendenciju da svojim idejema i planovima najefektivnije zarade, štede i investiraju novac. Zato Bik ceni luksuz i vredne stvari a za svoj novac uvek želi da dobije samo najbolje.
Bikovi su često poznati po svojoj tvrdoglavosti, ali se to takođe može protumačiti kao potpuna posvećenost izvršenju zadataka. Jednom kada donesu odluku, retko skreću sa ucrtanog puta, ljubavne veze ili posla. To ih čini odličnim radnicima, jer ostaju dugo da rade dok god ne završe posao kako treba i odličnim prijateljima, jer su uvek tu, bez obzira na iskušenja i turbulencije u životu.
Bika vodi planeta Venera, koja reprezentuje ljubav, privlačnost, lepotu i kreativnost. Tako, je u prirodi Bika da bude odličan kuvar, zabavljač i umetnik. On je odan, ponekad i previše, i ne voli iznenadne i neželjene promene koje će pokvariti život koji je brižljivo kreirao za sebe.

BIK – LJUBAV I SEX

Budite spremni za strpljenje sa bikom kao ljubavnikom. Za izuzetno senzualnog bika dodir je najvažniji nasuprot obliku i formi koji ih ne uzbuđuju. Za partnera često pronalaze osobe iz istog društvenog okruženja koji su u stanju da odgovore njihovom intelektu i želji za što lagodnijim životom. Očekujte da naklonost prikaže kroz poklone i materijalne stvari.

BIK – PRIJAZELJI PORODICA

Kućni poslovi su veoma važna stvar za bika kao i porodične vrednosti za koje će učiniti sve samo da bi ih zaštitio. Inteligencija i dobar smisao za humor čine bika odličnom osobom za druženje. Jednom kada stekne prijatelja od poverenja, taj odnos će trajati ceo život. Osobe rođene u znaku bika su izuzeno lojalne i uvek spremne da pruže ruku prijateljstva. U stvari, mnoga prijateljstva bik započinje već u detinjstvu. Obećanja i date reči izuzetno ozbiljno shvata. Bikovi obožavaju decu i izuzetno cene vreme provedeno sa porodicom, tako da će uvek biti prvi na porodičnim događajima i okupljanima. Bikovi uživaju u zabavama u svojoj kući i neće se ustručavati da je napune prijateljima i rođacima prilikom proslave nekih događaja.

BIK – KARIJERA NOVAC

Osećaj sopstvene vrednosti je ogromna motivacija za bika, kao i ljubav prema nagradi koja proizilazi iz vrednog i napornog rada. Iz razloga što vole da su okruženi materijalnim dobrima, dobrom hranom i luksuzom koji nudi život, posao im je veoma važan. To je način ostvarenja cilja, a bik je uvek svestan toga.
Odlično upravljaju novcem. Sve račune će platiti na vreme, ali i uspeti da uštede nešto novca. Ponekad mogu probiti budžet, ali to se dešava veoma retko. Željenu stvar će planski kupiti kada bude imao dovoljno sredstava da ne oskudeva. Zanimanja koja odgovaraju ovom snažnom znaku su poljoprivreda, bankarstvo, medicina, obrazovanje i izgradnja.

Categories:   Razno

Comments