Menu

Preminuo Djordje Balasevic

Novosadski kantautor i pesnik, poznat po izuzetnom smislu da stihom ispriča priču o Vasi Ladačkom, „devojci sa čardaš nogama“, Boži zvanom Pub i drugim lokalnim herojima, Đorđe Balašević, preminuo je u 67. godini, javljaju mediji.

Djordje Balasevic


On je pre tri dana primljen na kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu gde se lečio od upale pluća.
Bio je porodični čovek, ali je priznao da njegova porodica nije podržavala karijeru – roditelji nisu došli ni na jedan njegov koncert. Brak sa suprugom Oliverom jedna je od najlepših ljubavnih priča, protkana detaljima kao iz pesama. Pročitajte kako su se upoznali, zašto ju je Balašević zaprosio telefonom i kako su 36 godina kasnije zajedno ušli u sobu koja je inspirisala njegov veliki hit „Provincijalka“, a u koju Đorđe do tada nije kročio.


BIOGRAFIJA ĐORĐA BALAŠEVIĆA

Đorđe Balašević je rođen 11. maja 1953. godine, u Novom Sadu, u porodici oca Jovana Balaševića i Veronike Dolenec, iz Rasinje kod Koprivnice u današnjoj Hrvatskoj.

Pesme je počeo da piše u osnovnoj školi, a sanjao je da postane fudbaler. Gimnaziju je napustio u trećem razredu, jer nije voleo matematiku, fiziku i hemiju, ali je uspeo da maturira kao vanredni učenik i položio je prijemni ispit za studije geografije. Nije ga završio već se okrenuo muzici i godine 1977. pristupa grupi „Žetva“ sa kojom snima hit pesmu „U razdeljak te ljubim“ i ostvaruje svoj prvi uspeh. Singl je prodat u više od 180.000 kopija, što je bio veliki uspeh za jugoslovenske standarde.

www.smehomdosuza.com

Categories:   Vesti

Comments