Menu

Preminula Mira Futlan !LEGENDARNA jugoslovenska glumica Mira Furlan umrla je u 65. godini.

Glumica je preminula u sredu 20. januara.

Mira je rođena u Hrvatskoj 1955. a u Americi je živela od 1991. godine kad je zbog rata emigrirala sa suprugom. Uzrok smrti još nije poznat, ali je kreator serije Vavilon 5 u kojoj je igrala i koji se oprostio od nje na društvenim mrežama, rekao da je već neko vreme imala probleme sa zdravljem.

Mira Furlan je bila članica Hrvatskog narodnog kazališta, a pamte se njene uloge u filmovima Otac na službenom putu, U raljama života, Za sreću je potrebno troje, Lepota poroka. Bile su zapažene i njene uloge u TV serijama Velo misto, Vuk Karadžić i Bolji život.

Sa suprugom, rediteljem Goranom Gajićem, preselila se u SAD 1991. godine zbog krize u Jugoslaviji. Pored serije Vavilont u SAD-u ,glumila je i u popularnoj seriji Izgubljeni.

Po povratku na prostore bivse Jugoslavije ,glumila je glumila je u srpskim filmovima i serijama, a najvise je isticu uloge u filmu Turnrja i TV serija Vratice se rode.

Majkl Strazinski, autor serije „Babylon 5“, u kojoj je Mira imala zapaženu ulogu.

„Mira je bila dobra i ljubazna žena, zapanjujuće talentovana i prijateljica svima u glumačkoj ekipi serije“, napisao je on.

Goran Gajic i Mira Fultan imaju sina Marka Lava koji danas ima sedamnaest godina .

Mira Furlan

Rođena je 7. septembra 1955. u Zagrebu. Igrala je u mnogim filmovima i serijama jugoslovenske produkcije, a u SAD je bila poznata po ulozi Delen u televizijskoj naučno-fantastičnoj seriji Vavilon 5 i po ulozi Danijel Ruso u seriji Izgubljeni. U SFRJ je bila jedna od najvoljenijih glumica poznata po rolama u ostvarenjima kao šti su Otac na službenom putu (1985) Emira Kusturice, koji je osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalui Lepota poroka (1986) Živka Nikolića.

Pocivaj u miru !

Categories:   Vesti

Comments