Menu

Zasto sam morao da dam otkaz sekretarici?

Pre dve nedelje sam napunio 38 godina. Ujutru, na svoj rodjendan, sam se probudio prilicno neraspolozen, ali, godine cine svoje! Otisao sam u kuhinju uveren da ce mi zena osveziti dan sa jednim: „Dobro jutro i srecan rodjendan, muzicu moj zlatni!“ A verovatno me i iznenadi nekim poklonom. Nista. Nije rekla ni dobro jutro, a kamoli ostalo cemu sam se nadao!Dobro, pomislio sam, s godinama postanu takve, ali deca, ona su me se sigurno setila. Takodje nisu nista rekla. 

Duboko razocaran otisao sam na posao. Cim sam usao u kancelariju, docekala me je moja sekretarica Lidija sa osmehom na licu i procvrkutala: „Dobro jutro, gospodine sefe, i sve najbolje za Vas rodjendan!“ Odmah sam se osecao bolje. Ipak se neko setio da mi je danas rodjendan. Udubio sam se u posao I radio do podneva. 

Tada je na vrata pokucala Lidija: „Znate sefe, danas je tako lep dan, a i rodjendan Vam je, pozivam Vas na rucak!“. „To je naj lepsa stvar koju sam danas cuo“, odvratih, „Idemo?“ Otisli smo na rucak u odlicni mali intimni restoran na periferiji, priustili sebi martini (nekoliko) i beskrajno uzivali u odlicnoj hrani. Kad smo se vracali nazad, Lidija je rekla: 
Znate sefe, tako je poseban dan, zasto se vracati u kancelariju?“. „Stvarno ste
u pravu“, rekao sam, kao svaki dobar sef zadovoljan svojom sekretaricom.
„Onda Vas pozivam kod sebe na casu vina!“ 

U njenom stanu sam se udobno smestio, Lidija nam je sipala vino i kad smo se kucnuli, rekla je: „Samo trenutak, sefe, da obucem nesto udobnije!“. „Svakako, samo napred!“, odgovorio sam, vidno uzbudjen i u treptavom iscekivanju. Otisla je u spavacu sobu i vratila se posle nekih pet minuta. 

U rukama je nosila veliku tortu, a iza nje su isli moja zena, moja deca, prijatelji i nekoliko kolega s posla. I svi su pevali „Happy birthday to You…“. 
A ja sam sedeo na kaucu potpuno iznenadjen i gol ..

www.smehomdosuza.com

Categories:   Ljubav

Comments